Pålitlig Städfirma i Stockholm

Tips vid flyttstädning – så får du badrummet skinande rent

En komplett flyttstädning är ett krävande arbete på det stora hela – men vissa rum tar mer tid och energi att städa än andra. Ett av dem är förstås badrummet.

Ett badrum utsätts precis som ett kök för mer nedsmutsning och påfrestning än vanliga bostadsrum som sovrum, vardagsrum och barnrum. Samtidigt är det extra viktigt med god hygien i ett badrum, varför det är bra att lägga lite extra krut på städningen i just det här utrymmet. Dels vid en vanlig storstädning – men framförallt i samband med en flyttstädning.

Så hur gör man då för att få det så där skinande rent från golv till tak i sitt badrum? Nedan delar vi med oss av våra bästa tips för flyttstädning av såväl väggar och golv som tak och inredning i ett badrum. Perfekt om du är på gång att sälja din bostad och planerar att ombesörja flyttstädningen på egen hand.

Effektiv flyttstädning av badrum – 7 tips

Som professionell städfirma har vi genom åren flyttstädat många olika badrum, med olika ytskikt och olika typer av inredning. Vi har samlat på oss en hel del kunskap och erfarenheter om vad som fungerar – och vad som inte gör det.

Följande är några generella tips om hur du bäst får ditt badrum ordentligt rent i samband med en flyttstädning:

  • Börja med inredningen och ta golv och väggar sist – annars finns risk att du hinner smutsa ned det nyskurade golvet när du städar handfat, toalett och dusch.
  • Använd olika trasor för tvättställ, toalett och möbler samt dusch/badkar.
  • Välj miljömärkta rengöringsmedel anpassade för badrum – eller tillverka ett eget allrengöringsmedel av vatten, ättika och diskmedel.
  • Gör en pasta av bikarbonat och ättika för effektiv rengöring av kakelfogar. Skrubba med en mjuk svamp eller en vanlig tandborste.
  • Använd medel för avkalkning i duschen samt kring tvättställsblandaren. Låt gärna verka några minuter innan du sköljer av och torkar rent.
  • Undvik sura rengöringsmedel med citron på ytskikt eller detaljer av äkta marmor – det kan ge tråkiga fläckar och missfärgningar.
  • Glöm inte att putsa speglar och fönster samt att göra rent golvbrunnen.

Vad gäller städning av toalett, tvättställ och dusch/badkar kan du använda ett hemgjort rengöringsmedel eller en skonsam produkt avsedd för just badrum. Utöver avkalkningsmedel behöver du inte köpa speciella medel för WC, badkar och handfat – det fungerar precis lika bra att använda samma på alla dessa ytor.

Flyttstäda badrum själv eller ta hjälp av en firma – vad är bäst?

Noggrann badrumsrengöring ingår förstås alltid om du köper tjänsten flyttstädning av oss. Att göra hela jobbet själv är förvisso gratis mätt i pengar, men desto mer kostsamt vad gäller värdefull tid och energi. Det går givetvis om man vill – men idag väljer de allra flesta som flyttar att leja bort den sista städningen. Det är ett effektivt sätt att eliminera ett av flera stora stressmoment som följer med processen att byta bostad.

Vill du också slippa rodda med såväl badrumsstädning som en hel flyttstädning i samband med att du flyttar till ett nytt hem, är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi erbjuder komplett flyttstädning till bra pris – alltid inkluderat en grym badrumsrengöring förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *